Сладко чили – царят на сосовете

Пикантната храна е любима на много хора по целия свят. Истинският цар на вкусовете. Доказано е, че засилва апетита, като паралелно с това подчертава радостта за сетивата от ястията.

Ползите за здравето също са неизброими. От превенция срещу настинка и грип, през безсъние, до по-сериозни заболявания. А истинските майстори-готвачи познават тайната на точните пропорции, вкусове и разновидности на сосовете с чили.

Един от тях е най-рядък, но и най-ценен – СЛАДКИЯТ ЧИЛИ СОС. Произхожда от Тайланд, известен с името nam chim kai. Освен в родината си, той е превъзходна и предпочитана подправка в афганистанската, малайзийската и европейската кухня.

Обикновено се прави с червени люти чушки (често “Фресно Чили”, тайландски чушки или червено халапеньо), оризов винен оцет, понякога чесън, понякога рибен сос и се добавя подслаждаща съставка под формата на плодове или рафинирана захар. 

Сладкият чили сос например е екзотичният завършек на всяко блюдо с пиле или риба.

Уверете се сами със сос сладко чили 2 л. Chef Club.

Безценният помощник в професионалната кухня може да ви донесе и награди, защото през лятото, че и дори през циганското, имаме прекрасна промоция, включваща продуктите на CHEF CLUB. Вижте я!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *