Телешки фланк стек с грилована пържола с карфиол с Демиглас сос Chef Club и микс 7 пипера

Сезонът на барбекюто е открит! Ако търсите вдъхновение за неговото силно начало имаме специално кулинарно предложение – телешки фланк стек с грилована пържола с Демиглас сос Chef Club и микс 7 пипера.

Фланк стекът се състои от от задната част на корема и е почти без мазнина. С внимателна и правилна подготовка, можете да постигнете крехкост и да се насладите на необикновения му наситен вкус.

Майсторите-готвачи препоръчват да съчетаете пържолите от „фланк“ със силни и ароматни сосове като чимичури, ако искате да погъделичкате вкусовите си рецептори. Друга алтернатива е пържен лук.

Мариноването е задължително, особено на скара и на силен огън. За най-добър резултат следете внимателно да не са препечени, а да са по-скоро средно изпечени (medium-rare). Насладете се на нашето специално предложение:

Брой порции: 10

Съставки:

Телешки фланк стек 1 кг

Карфиол 2 кг

Връзка репички 1 брой

Демиглас сос Chef Club 50 г

БИО екстра върджин

зехтин 30 мл

Бял балсамов оцет

100 мл

Захар 30 г

Микс 7 пиперa Vitana 10 г

Сол и черен пипер

Пържен лук Vitana 50 г

Поръсете месото с Микс 7 пипера Vitana, запържете го от всяка страна и го сложете в загрята на 180 градуса фурна за 6 минути. След това оставете месото да почине на топло място за още 6 минути.

Почистете карфиола и го нарежете на еднакви по големина “пържоли” през цедка, посолете, намажете с олио и запечете на ниска температура, около 130 градуса за 15 минути. Преди сервиране запържете бързо от всяка страна.

Нарежете репичките на четвъртинки, сварете ги за минута в оцет и ги оставете да изстинат.

Пригответе Демиглас сос Chef Club според указанията, добавете черен пипер и омекотете с масло. Накрая украсяваме всичко с билки и пържен лук Vitana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *