Рецепта за перфектна кухня

Освен че носи наслада за сетивата, добрата организация в кухнята е ключов фактор за ползотворното готвене, доволни клиенти, вкусен и добре изглеждащ краен резултат, както и добра репутация. 

 Ето и нашата “бърза и лесна рецепта” за перфектната кухня. 

Дръжте малките кухненски уреди на достъпно място

Признайте си, изглежда, че в една професионална кухня никога няма достатъчно място за всичко, от което се нуждаете. Това е така за повечето кухни, така че е нужно да извлечете максимума от вашето място. Един от начините да направите това, е като окачите някои от най-често използваните си предмети на леснодостъпно място. Това могат да бъдат тенджери и тигани или съдове за готвене, които се използват редовно. Закачането на тези предмети близо до мястото за готвене може да ви помогне да намалите времето за подготовка. Освобождава и място.

Организация на майсторски кухненски зони

Когато става въпрос за съхранение на вашите уреди и прибори, един от най-лесните начини да останете организирани, е да обозначите зони в кухнята си. Това означава да имате определени места за вашите малки стоки, търговски кухненски машини и миксери и т.н.

Определянето на зони не само помага да поддържате оборудването си организирано, но също така може да помогне на персонала ви да се фокусира, което от своя страна помага да се поддържа подредена кухня. Много по-големи ресторанти имат определени места за риба, сладкиши и тестени изделия и въпреки че може да нямате този лукс, можете да създадете определени места за вашия работен екип, за да рационализирате ежедневния си процес.

Изхвърлете излишните съдове за съхранение!

Откажете се от старите затворени шкафове за съхранение в полза на отворените рафтове. Това не само помага да се намали времето ви, прекарано в търсене на елементи, но ви помага лесно да идентифицирате това, от което имате нужда на момента.

Килера и хладилниците – на топ позиции

При приготвянето на храна е жизненоважно да организирате килера и хладилниците. Съблюдавайте срокът на годност и подредете на предна позиция тези продукти, които най-скоро излизат извън употреба. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *