Заек в гъбен сос с пачи крак, печурки и печени картофи

Полезните свойства на гъбите са всеизвестни. Много от тях са спечелили славата на изключителни продукти сред ценителите на добрата кухня, особено трюфелът, манатарката, пачият крак и тръбенката.

Гъбите съдържат голямо количество вода – между 80% и 90%. Освен това са незаменим източник на хранителни вещества, като белтъчини, витамини, минерали, мед, калий и аминокиселини, които лесно се усвояват от човешкия организъм. Природен източник са и на селен. Съдържанието на мазнини, въглехидрати и сол е много ниско, а хранителната им стойност е голяма и това ги прави изключително ценна диетична храна.

Красивата златиста гъба „пачи крак“ е  предпочитана от любителите на храната, заради мекия си пиперлив вкус. Тези гъби са сред кулинарните изкушения на природата – растат в горите и в близост до билки. Въпреки че пачият крак се предлага в бели, жълти и оранжеви сортове, златният цвят е любим. Тези гъби са скъпи, защото се нуждаят от специфични условия за отглеждане. 

Пачият крак е високо ценена гъба за приготвяне на различни ястия. Може да готвите лесно, вкусно и професионално със специалния гъбен сос от пачи крак и печурки от Chef Club. Предлагаме ви и една специална рецепта. 

Заек в гъбен сос с пачи крак, печурки и печени

картофи

Подготовка: 25 мин

Готвене: 20 мин.

Брой порции: 10

Съставки:

2500 g заешки бутчета

80 g лук

300 g гъби

70 g свинска мас

150 g бекон

700 ml гъбен сос с пачи крак и

печурки Chef Club

40 g сол

20 g черен пипер на зърна

20 g пресни подправки

5 g дафинов лист

1500 g картофи

Изпечете заешките бутчета заедно с

подправките.

Запържете лук в свинска мас, добавете

гъбите и след това гъбен сос с пачи крак

и печурки Chef Club!

Сварете картофите, а след това ги

изпържете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *