Свински врат с чесън и гъбен сос с пачи крак, мачкани картофи с печен лук и бекон 

Есента е сезонът на дивеча, но и на гъбите. Но замисляли ли сте се защо защо професионалните готвачи обичат гъбите? Причините са солидни. 

Те са красиви за окото и лесно се адаптират към широка гама от ястия, но най-важното е, че гъбите се “държат” в кухнята почти по същия начин като месото. Подобно на него, гъбите променят характера си в отговор на различните техники на готвене и изразяват различни качества в зависимост от съставките, с които са съчетани. 

Полезни и вкусни с леко пикантен вкус, те съдържат широк набор от аминокиселини, както животинските протеини. Те са с високо съдържание на глутаминова киселина, аминокиселина, която образува естествено срещащи се глутамати, които действат като подобрители на вкуса. Гъбите също са богати на нуклеотиди, съединения, които са синергични с глутаматите. Заедно тези характеристики съставляват умами, пикантният вкусов компонент, който е приет като пети вкус, след добре познатите сол, горчиво, сладко и киселина. 

Тези качества правят гъбите перфектни партньори в голямо разнообразие от кулинарни настройки. С изключение на лука, гъбите се срещат в повече рецепти по света, отколкото всяка друга отделна съставка. 

Независимо дали познавате най-добрите рецепти с гъби или тепърва навлизате в тази кулинарна ниша, ние ви предлагаме една добра рецепта, вдъхновена от най-добрите шеф-готвачи. 

Подготовка: 25 мин
Готвене: 20 мин.
Брой порции: 10

Съставки:
• Свински врат
• 140 g Фермерски стек – микс от подправки Chef Club

• 30 g сух риган
700 g Гъбен сос с пачи крак и печурки Chef Club
• 1800 g картофи
• Английски бекон
• 400 g лук

Смесете Фермерски стек – микс от подправки Chef Club с ригана и овкусете месото,
нарязано на пържолки, които предварително сте гриловали. Печете на комбинирана
фурна. Можете да приготвите цялото месо в комбинирана фурна за една нощ на 78 ° C и
направо да го нарежете.

Намачкайте сварените картофи и ги смесете с печените бекон и лук.

Пригответе Гъбен сос с пачи крак и печурки Chef Club според инструкциите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *