Храна и вино – комбинации за ценители

Елементите, на които трябва да се обърне внимание при съчетаването на вино и храна, са съществени за пълноценното кулинарно изживяване. Сред тях са: киселинността, танинът, алкохолният градус и не на последно място – ароматите. Независимо от кетъринг събитието, което ще организирате, трябва да съблюдавате тези фактори. Предлагаме ви няколко изпитани рецепти, с които да ви улесним. 

Пенливо бяло вино BeSecc

Вариантите при комбинация на ястия с BeSecco е разнообразно. То е предпочитано заради своята елегантност и специфичен отличителен вкус на ябълка, летни цветове и екзотични плодове, от грозде сорт глера. Естествената му киселинност по съвършен начин подчертава сиренето, сметаната, маслото и рибата, като компенсира естествената тежест на млечните продукти и осигурява добър баланс на рибните ястия. Ето и някои комбинации, с които може да започнете вашето кулинарно пътешествие. 

-запечен камембер

-бадеми.

-трюфели.

Розе

Мнозина погрешно смятат, че розето е твърде сладко за съчетаване с десерт. Тъй като повечето вина розе се отличават със сух вкус, те се съчетават чудесно с много ястия. Като общо правило по-леките стилове розе са по-подходящи за съчетаване с деликатни храни, като свежи салати или колбаси. Въпреки това, по-плътното розе, с по-зрял плод и повече структура, се съчетава с месо на барбекю или с храни, които имат малко подправки. Ето с какво може да започнете:-Вегетарианска пица 

-Меки сирена, като бри и козе сирене

-паста

-вегетарианска пица

Винени коктейли 

При тази категория, коктейлните хапки далеч не са единственият вариант.

ВеBerry. Пикантните ванилови нотки на  боровинките във винения коктейл издържат и на съставки със силен вкус като кафе, шоколад и препечен хляб, а флоралните им розови аромати се съчетават чудесно с личи, ябълка, малина, домат и цвекло. 

От друга страна, вкусът на бъз в коктейл BeHugo и леко сладките нюанси, се съчетават добре с много други натурални плодови аромати и растителни съставки, включително мед, круша, къпина, ягода, грейпфрут, портокал, лайм, маракуя, джинджифил и дори билкови аромати, като розмарин, босилек и лимонова трева. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *