Безаналоговите сосове

Добрите сосове са “тайното” оръжие на всеки майстор-готвач. Създадени, за да подсилват вкуса по различни начини или да придадат контрастни вкусове. Сосовете са създадени от постоянната ни нужда да правим храната по-неустоима и да стимулираме сетивата си!

Дълга история…

Думата “сос” всъщност идва от латинската дума salsus, която означава сол – първият вид ароматизатор, който някога сме използвали. Първият запис (или рецепта) на сос датира от 25 г. пр. Хр. в стихотворение, в което се описва как фермер приготвя своеобразен сос, като смесва билки, сирене, оцет и олио – може да се каже, че това е пра-прадядото на съвременното песто! 

Сосовете за различните култури 

Историята на сосовете може да се проследи до различни региони. В Китай соевите сосове се използват от 2000 години. В Индия за приготвянето на различни ястия се е използвал вид сос, сгъстен с подправки. Дори мексиканската салса може да се класифицира като вид сос. Но мястото, където сосовете наистина започват да се превръщат в изкуство, е Франция. Днес съществуват повече от 1 500 различни вида сосове. 

Безаналогогови сосове в наши дни 

Ако искате да заблестите както в домашната кухня, така и в професионалната, е нужно да имате сигурен партньор като безналоговите сосове на Chef Club. Любители сте на месото на жар и тъмните меса? Доверете се на премиум пастообразен сос без аналог сос със сини сливи. Този старочешки сос без съмнение ще подчертае аромата на ястието и ще изкуши с интензивния вкус на сливи. Друг селектиран вариант за вас е сос с шипки деликатес . Изпитният вариант за майсторите в приготвянето на дивеч със силна месна основа, допълнена с кореноплодни зеленчуци и вкусна паста от плодове на шипка. Разбира се, не може да подминем и любителите на аламинути, класически блюда и рагу, които могат да добавят истински съвършен завършек на ястието с гъбен сос с пачи крак и печурки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *