Бургер със свинско шкембе и мариновани зеленчуци със сос барбекю и сос терияки Chef Club 

Кулинарните традиции в приготвянето на свинско шкембе датират от хилядолетия. Една от теориите е, че произхожда от Древен Египет, където е била основна храна на фараоните. В Европа шкембето става популярно през Средновековието, а днес се е превърнало в истински специалитет.

В Китай например, от него се приготвят супи, пържени ястия или студени ястия. Във Франция, от друга страна, често се използва в приготвянето на колбаси. 

Макар и нестандартно решение, свинското шкембе се комбинира с бургер. 

Независимо какъв вид ястия предпочитате със шкембе, предлагаме на вниманието ви нестандартна, но лесна рецепта, с която можете да впечатлите своите любими клиенти.

Бургер със свинско шкембе и мариновани зеленчуци

Брой порции: 10

Съставки:

Свинско шкембе 1 кг

Морков 500 г

Чесън 100 г

Кориандър 10 г

Червен лук 150 г

Питка за бургер 10 броя

Бял балсамов оцет 15 г

Терияки – сос и марината Chef Club 50 г

Сос барбекю класически Chef Club 50 г

Сол и черен пипер на вкус

Шкембето се посолява и поръсва с черен пипер и се пече 2,5 часа на 140 градуса, покрито с фолио или капак. След това открийте и допечете за 15 минути на 180 градуса. След като изстине го нарежете на тънки филийки и препечете бургер питките преди сервиране. Морковът се настъргва на тънки филийки, смесва се с чесъна и нарязания на ситно червен лук. Подправете със сол, балсамов оцет и захар.

Смесете заедно сосовете Сос Барбекю класически Chef Club и Терияки – сос и марината Chef Club и разпределете върху препечените половинки на бургер питката. Напълнете двете части на питката с всички готови компоненти и кориандъра.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *