/
0
search

Рейтинг:

Оцени продукта

Сет "Десерти"

Код: 219958

359.13 лв. без ДДС 430.95 лв. с ДДС

Помощ за вашия избор?

Обади ни се сега!

Каноло, или “малка тръбичка, чучурче”, е най-известното италианско сицилианско сладкарско ястие. Състои се от изпържена тръбовидна черупка, която се пълни със сладък крем със сирене. Каноли са истински вечен десерт, който ще ви пренесе в сърцето на древна Сицилия. Традиционните каноли произхождат от сицилианския град Палермо. Смята се, че пълнежът на каноли произхожда от сарацините, древен арабски народ, когато те донасят захарна тръстика в региона. 

 

Някога сицилианците са наричали каноли "Cappeli de Turchi" или "турски шапки". Сладкишът се приготвял специално за Карнавала - празничен сезон преди Великия пост с паради и маскаради. За посетителите на фестивала канолито се превръща в символ на плодородието.

 

Пълнежът в канолите традиционно се състои от рикота, но понякога се използва и маскарпоне или комбинация от двете. В Сицилия за приготвянето на рикотата се използва прясно овче мляко. Сиренето се подслажда със захар и често се ароматизира с ванилия, мед или малко количество канела. В съвременните каноли се използват разнообразни добавки, които създават уникални вкусове и текстури. Често се добавят нарязан шамфъстък, бадеми, шоколадови стърготини и захаросани портокалови кори или тиква.

 

Пренесете се в магията на Италия с този традиционен десерт с нашия специален сет, който ще обогати по неповторим начин портфолиото на вашата желатерия, сладкарница или кетъринг и ресторантско меню, и няма остави равнодушен нито един ваш клиент. 

 

* КАНОЛИ ОРИЗ 19/100 мм BUSSY - Каноли с какаово покритие отвън и отвътре, с поръска от пухкав карамелизиран ориз, 48 броя, 1400 г
* КАКАОВ ВАФЛЕН МИНИ-КОНУС АМАРЕТО 35/65 мм, 30° BUSSY - Какаов вафлен мини-конус с поръска от макарони, 144 броя, 2300 г
* ВАФЛЕНА КУПИЧКА КОКОС 30/18 мм BUSSY - Вафлена купичка с какаово покритие и поръска от сушен кокос, 120 броя, 950 г

 

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ЗА РАБОТА:

* Ако работите с безводен крем, като ганаш например, можете да съхранявате пълнените каноли няколко дни.
* Ако са пълни с бита сметана или с крем пат, съхранявайте 1-2 дни и в хладилна витрина.
* Ако сте работили с продукти с минусова температура (например със желато, мек сладолед, парфе), трябва да следвате този процес, за да запазите вафлата хрупкава:
- Поставете празните вафли (каноли или вафлени купички, конуси) в бързия охладител за поне петнадесет минути.
- Пригответе пълнежа си и го поставете в сладкарски плик. Като алтернатива използвайте желато или мек сладолед.
- Напълнете вафлените каноли с плънката.
- Поставете вафлените каноли обратно в бързия охладител за поне петнадесет минути.
- След това можете да украсите десерта както желаете, като добавите шоколад, захар и зърна.
- Съхранявайте напълнените вафлени каноли във витрина, замразени.

Ако изпитвате затруднения, може да ни потърсите на:

Телефон: +359885711113

Имейл: dobra@dpfoods.bg