/
0
search

Рейтинг:

Оцени продукта

Сет за приготвяне на BBQ /барбекю/

Код: 481136

74.17 лв. без ДДС 89.00 лв. с ДДС

Помощ за вашия избор?

Обади ни се сега!

Барбекю на открито - едно от най-хубавите неща на летния сезон. Майсторите-готвачи са единодушни, че то трябва трябва да съдържа няколко задължителни компонента. Най-добре е да използваме дървени въглища, произведени от висококачествена иглолистна дървесина, без химикали. Препоръчва се месото да е на стайна температура, а в идеалния случай месото трябва да е с дебелина поне 4 cm, защото целта е да се получи добър загар отвън, а вътрешността да остане сочна и крехка. 

 

Добре е да бъде подсушено преди овкусяване, за да се получи вкусна коричка, а не вкус на варено. Добре е грилът да е горещ, но не прекалено, ако скарата е с подходяща температура, месото няма да залепне. Обикновено месото се поставя на скарата за минута, преди да бъде обърнато, след което се обръща на всяка минута, докато се получи примамливо карамелизиране. Ако месото е по-дебело, редовното обръщане помага да се предотврати залепването и изгарянето му. 

 

За да придадете истински добър завършек на процеса, се доверете на специални подправки. BBQ сос е с незаменим леко опушен вкус, използва се топъл - най-често към ребърца и крилца и студен - към бургер, дип, микс с майонезен дресинг. Перфектна комбинация към него е BBQ сос мед и чипотъл, който контрастира с неговия леко пикантен аромат на мед и пушени люти чушки /чипотле/. За неустоима нотка предлагаме и пикантен микс от подправки – чили, различни видове пипер и екзотичен пипер, подходящ за телешко месо.


Възползвайте се от нашия СЕТ за BBQ /барбекю/ 

 

*BBQ сос 2 л по американска рецепта Chef Club
*BBQ сос мед и чипотъл 2 л Chef Club
*Смес от подправки за ТЕКСАСКИ ГРИЛ 600 г Chef Club, за всички видове меса, без мононатриев глутамат

 

 

 

Ако изпитвате затруднения, може да ни потърсите на:

Телефон: +359885711113

Имейл: dobra@dpfoods.bg